Valokuvaus harrastuksena

Valokuvaus lukeutuu sellaisiin harrastuksiin, jonka alkeet ovat opittavissa aloittelijoillekkin varsin helposti. Jotkut ajattelevat, että hyvien kuvien ottamiseen tarvitaan jotain erityislahjoja. On olemassa muutamia asioita, joita sinun tulee tietää sekä nauttiaksesi valokuvauksesta harrastuksena, että onnistuaksesi ottamaan kauniita kuvia.

Kun opit tietämään muutaman salaisuuden ja saat hieman harjoitusta, loistavat kuvat ovat vain napsautuksen päässä. Ei ole mitään nautinnollisempaa kuin ikimuistoisten tai kauniiden hetkien tallentaminen valokuvana ja niiden jakaminen muiden kanssa.

Jotta voisit nauttia valokuvauksesta harrastuksena, tässä on muutamia vinkkejä;

  • Opi tuntemaan kuvaamasi asiat kunnolla – tämä saattaa tuoda sinulle ideoita
  • Jos kuvaat luontoa, kannattaa miettiä kuvakulmaa tarkasti. Auringonvalon huomioonottaminen on tärkeää. Varmista, ettei auringonvalo pilaa otoksia, ja kokeile erilaisia kulmia. Tämä luo erilaisia lopputuloksia.
  • Harkitse järjestelmäkameraan sijoittamista, tämä parantaa mahdollisuuksiasi huomattavasti, ja on pakkohankinta tosissaan valokuvausta harrastaville.
  • Kokeile valokuvajalan käyttöä. Näin kuvasi eivät tärähdä. Kokeile myös erilaisten kulmien käyttöä, tämä voi luoda odottomattoman hienoja effektejä. Ota huomioon kuvaamasi kohteen koko, muoto ja etäisyys.
  • Kun ensimmäistä kertaa aloittelet valokuvausta, kokeile asioiden kuvaamista ihan omassa kodissasi. Voit saada kivoja kuvia odottomattomista ja hauskoista hetkistä!
  • Vähäisen valon puitteissa, saatat tarvia muuta, keinotekoista valonlähdettä, kuten vaikka taskulamppua. Käyttämäsi kamera todennäköisesti sisältää salaman, mutta aina se ei tee halutun laista valoa.

Nykypäivän digitaaliset järjestelmäkamerat voivat saada jopa aloittelijan kuvat näyttämään ammattilaisen ottamilta. Tulemme tässä blogissa jakamaan resoursseja, jotka kertovat tarkalleen, miten saat tämän aikaan. Tässä on yksi loistava esimerkki: linkki.

Monet valokuvaajat nauttivat kokemustensa ja vinkkiensä jakamisesta, ja tykkäävät kysymyksiin vastaamisesta. Tarkkaile ja arvosta muiden valokuvaajien otoksia – mitä enemmän opit valokuvauksesta ja näät muiden kuvaajien kuvia, sen paremmin pystyt löytämään “oman juttusi” ja tyylisi.

Sanat sponsoreiltamme; Blogikirjoituksen tarjosi Pikalaina vertailu sekä btcgambling.org!

Lisää vinkkejä tulossa!

This entry was posted in Aloittelijoille, valokuvaus vinkit and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *